Fıstıklı Koko Tarifi

Fıstıklı Koko Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 küçük çay bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker

Fıstıklı Koko Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yumurta aklarını ve toz şekeri alıyoruz.
  2. Tel çırpıcı ile 5 dakika kadar çırpıyoruz. Unu, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Fıstık ve hindistan cevizini ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  4. 10-15 dakika arası dinlendirelim.
  5. Yumuşak olduğu için elimizle karıştırma işlemini yapmıyoruz.
  6. Kaşıkla ceviz büyüklüğünde alıp parmaklarımızla hafif toparlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
    (Toplanmasında sıvılık varsa iki üç kaşık hindistancevizi ekleyebiliriz. )
  7. Fırınımızı 175 derecede ısıtıyoruz.
  8. 20 dakika kadar üzerinde hafif pembelikler oluncaya kadar pişiriyoruz.
  9. Soğuduktan sonra benmari eritilmiş beyaz çikolataya taban kısımlarını bolca batırıp tekrar kağıt üzerine alıyoruz.
  10. Buzdolabında 10 dakika dinlendirip servis tabağına alıyoruz.
    Afiyetle Olsun. .

Fıstıklı Koko Tarifi

Fıstıklı Koko Tarifi

Fıstıklı Koko Tarifi

Fıstıklı Koko Tarifi

Fıstıklı Koko Tarifi

Fıstıklı Koko Tarifi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir