Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket margarin
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3-4 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2-2. 5 su bardağı civarında)

İçine:

  • 2 adet yumurta
  • 5-6 çorba kaşığı şeker
  • 200-250g çekilmiş tuzsuz yer fıstığı
  • 1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
  • Üzerine: Pudra şekeri

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye) Tarifi Yapılışı

Günaydın

Fıstıklı ve kayısılı koşniçki (sepet) kurabiye

Kurabiyenin içine krema olarak genelde yumurta, şeker, Türk kahvesi ve ceviz karışımı kullanıyorum fakat evde ceviz azdı bende onun yerine fıstık kullansam nasıl olur acaba hem daha ucuz diye düşündüm.  Bir miktar da kuru kayısıyı minik minik doğrayıp ilave ettim, bence harika oldu.  Cevizleri de kızların beslenmesine koyarım, çünkü yapı itibarı ile beyine benzediğinden zeka geliştiriyormuş .

Aslında insan beyni ortalama 80 yıl boyunca her 7 saniyede bir bilgi öğrenebilme yeteneğine sahipmiş.  Artık nasıl kullanamıyorsak bu beyni, öğrenme eğilimimiz olmadığı gibi, bildiklerimizi de unutuyoruz.  Eh bu çok değerli bilgiyi de paylaştığıma göre tarifi ekliyorum.

  1. Oda sıcaklığındaki margarin ve şeker uygun bir yoğurma kabında alınır ve karıştırılır.
  2. Sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve yavaş yavaş un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  3. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp kalıpların içine konulur.
  4. İşaret parmağı ile kenarlarına doğru çekilerek kalıbın her yanına yaydırılır. (Hamurun içinde kabartma tozu olduğundan kalıbın kenarlarına ince bir tabaka oluşturacak şekilde hamur konulmalı, aksi takdirde pişme esnasında çok kabarır ve içindeki krema taşabilir. )
  5. Kreması için şeker ve yumurta çırpılır. Kıyılmış fıstık ve kuru kayısı ilave edilir güzelce karıştırılır.
  6. Her kalıba birer tatlı kaşığı krema konulur.
  7. Küçük kurabiye kalıpları tepsiye dizilir.
  8. Önceden ısıtılmış 160°-170° fırında pişirilir.
  9. Kalıplarından çıkartılan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir. AFİYET OLSUN!

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Fıstıklı Ve Kayısılı Koşniçki (Sepet Kurabiye)

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir