Kurabiye Tarifleri
Frambuazlı Pastane Kurabiyesi

Frambuazlı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ (Tercihen margarin)
- 1, 5 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarim paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Frambuaz sosu için;
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 çay bardağı şeker (Şeker miktarını damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
Frambuazlı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Hamur için oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ya da margarini, sıvı yağı, yumurtayı, nişastayı ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
- Ardından kontrollü bir şekilde unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz ve parmağımızla ortasına bastırıp çukur şekli veriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Bu esna da frambuaz sosunu hazırlıyoruz.
- Küçük bir tencereye frambuaz ve şekeri koyuyoruz. Bir çay bardağı suda iki tatlı kaşığı nişasta yı açıp frambuazli üzerine döküyoruz.
- Ve kaynayıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hazır olan sosumuzu biraz ılıttıktan sonra fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin ortalarına çay kaşığı yardımıyla döküyoruz.
Not: Kurabiyeleri fırından beyaz kalacak şekilde çıkarın. İçerisinde nişasta olduğu için soğurken bile sertleşecektir.
Afiyet olsun