Fransız Ekmeği ( Galeta Unlu Tuzlu Kurabiye )

Fransız Ekmeği ( Galeta Unlu Tuzlu Kurabiye ) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta ( Sarısı içine beyazı yüzüne )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

İç Harcı İçin;

  • Peynir (İsteğe bağlı beyaz, tulum, kaşar, lor, vs. )
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Galeta unu

Fransız Ekmeği ( Galeta Unlu Tuzlu Kurabiye ) Tarifi'nin Yapılışı

Margarini eritip hamur için gerekli malzemelerin hepsini çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğuruyoruz. Yumurtanın beyazını ayırmayı unutmayalım. Ayrı bir kapta peynir ve maydanoz karışımımızı hazırlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, her birinin arasına peynirli harcımızdan 1 çay kaşığı kadar koyuyoruz. Resimdeki gibi kapatma yeri aşağı gelecek ve ekmek gibi elips bir şekil veriyoruz. Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererseniz daha iyi olur. Şekil verdiğimiz hamurları önce yumurtanın beyazına bandırıp daha sonra galeta ununa resimdeki gibi buluyoruz. Hepsini tamamlayıp tepsiye dizdikten sonra ekmek şekli alması için bıçakla her bir hamurun üzerine çizik atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmadan pişiriyoruz. Piştiğinde beyaz görüntüsü olduğu için genelde tatlı kurabiye sanıyorlar. Afiyet olsun.

, Fransız Ekmeği ( Galeta Unlu Tuzlu Kurabiye ) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir