Funika Tatlısı

Funika Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un(yavaş yavaş ekleyin)

İÇ DOLGUSU İÇİN;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta(ben pirinçunu kullandım çilekli)

ÜZERİNE

  • Ceviz
  • İsterseniz pudra şekeri

Funika Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Un elenerek yoğurma kabına koyulur. (tavsiyem unu yavaş yavaş ekleyin)unun ortası açılır diğer malzemelerin hepsi konur ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Hamuru 5 dk dinlendirdim. Ardından hamuru ikiye böldüm ve 1 parçasını tezgahı unlayarak açtım çok ince değil ama çokta kalın olmayacak. Enlemesine iki parmak olacak şekilde şeritler halinde keselim. Funiykileri yağlamadan kullandım isterseniz daha rahat çıkmasını tereyağ ile yağlayın. Şekillerde görüldüğü gibi uç kısımdan başlayarak dolayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dik şekilde koyalım. 180° fırında 35-40 dk kızarana kadar tutalım. Fırından çıkınca biraz bekletelim ve funiykileri çıkartalım dikkatli çıkartın kırılmasın. Ardından ocakta iç dolgumuzu yapalım ve bir kaba dik şekilde koyduğumuz funiykilerin içini dolduralım. Üzerlerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Biraz beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Tavsiyem bir gün sonra yendiğinde lezzeti daha net anlaşılır.

, Funika Tatlısı www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir