Galeta Unlu Kurabiye Tarifi

Akşam yemeğinden sonra sadece tatlı yemeği sevmiyorsanız muhakkak bir de bu kurabiye tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz. İçersinde ki dereotu sayesinde akşam yemeğinden çayın yanında rahatlıkla tüketebilceğiniz bir tarif.

Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat (soda)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı dereotu ince kesilmiş
  • 4 su bardağı un 200ml lik bardak silme olarak doldurdum
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt kaymağı yoksa yoğurt (çay bardağı normal klasik olan)
  • Üzeri için galeta unu

 

Hazırlanışı:

  1. Dereotu ince ince kıyılır ve tereyağ oda sıcaklığına getirilir.
  2. Ardından galeta unu hariç tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  3. Yoğurulan hamur merdane yardımı ile açılıp istenilen şekilde kesilir.
  4. Galete ununa bulanıp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  5. Afiyet Olsun.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir