Garip Doyuran

Garip Doyuran Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr margarin yada tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Bir portakal kabuğu rendesi
  • Bir avuç ceviz
  • 3, 5 su bardağı un(yaklaşık)

Garip Doyuran Tarifi'nin Yapılışı

Selamın aleyküm yiyici tim :)) Bu kurabiyeler kış ve portakala bir nevi veda kurabiyeleri tek adeti bile doyurduğu için adı garip doyuran efendim :))
kokusuyla sizi mest edecek çayın ıhlamurun yanında keyifle yenilecek bir kurabiye buyrun tarife;
margarini tavada eritip soğuyunca yoğurma kabına alıyoruz .Tüm malzemeler ile beraber özleşene dek yoğuruyoruz .Bir rulo haline getirip bıçak ile dilim dilim kesiyoruz .Tepsiye dizip 150 derecede sadece altı kızarana dek pişirip ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri eliyoruz .Bir gün boyunca mutfağa her girdiğinizde tarçın ve portakal. Kokusu size mutluluk vermeye devam ediyor. Ama kurabiyeden eser kalmayabilir .Benden söylemesi 🙂
oğlum rahat bırakmadığı için aşamalı çekemedim ama anlaşıldığını düşünüyorum .Sevgi ve selam ile.

, Garip Doyuran www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir