Kurabiye Tarifleri
Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Margarin (oda ısısında )
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 3. 5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı İrmik
- Bi Miktar Fındık (asıl tarifde çamfıstığı kullanılıyor)
Gaziantep Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Pudra şekeri ve margarini yoğurma kabına koyalım ,yoğuralım.
- İrmiği ekleyelim, tekrar yoğuralım .
- Unu azar azar ekleyelim .Hafif ele yapışan bir hamur olsun.
- Hamuru 10 dakika dinlendirelim ,daha sonra ufak parçalar koparıp uzunlamasına yuvarladım.
- İki ucunu birleştirelim, uç kısmına fındık koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 20 dakika pişirelim.
Denemek isteyenlere kolaylıklar diliyorum. Afiyet şifa olsun mutlu hafta sonları dilerim. 🌸🌸🌸🌸 bu kurabiye kaynatam ara ara söylerdi eskiden Gaziantep de bayramlarda halası yaparmış bende bi denemek istedim. Gerçek tarifde irmik daha ince çekilmiş olmalıymış ve üzerine çamfıstıgı konuşuyormuş bende yoktu fındık kullandım. 😊