«

Gaziantep Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket Margarin (oda ısısında )
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 3. 5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • Bi Miktar Fındık (asıl tarifde çamfıstığı kullanılıyor)

Gaziantep Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Pudra şekeri ve margarini yoğurma kabına koyalım ,yoğuralım.
  2. İrmiği ekleyelim, tekrar yoğuralım .
  3. Unu azar azar ekleyelim .Hafif ele yapışan bir hamur olsun.
  4. Hamuru 10 dakika dinlendirelim ,daha sonra ufak parçalar koparıp uzunlamasına yuvarladım.
  5. İki ucunu birleştirelim, uç kısmına fındık koyalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 20 dakika pişirelim.

Denemek isteyenlere kolaylıklar diliyorum. Afiyet şifa olsun mutlu hafta sonları dilerim. 🌸🌸🌸🌸 bu kurabiye kaynatam ara ara söylerdi eskiden Gaziantep de bayramlarda halası yaparmış bende bi denemek istedim. Gerçek tarifde irmik daha ince çekilmiş olmalıymış ve üzerine çamfıstıgı konuşuyormuş bende yoktu fındık kullandım. 😊

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Gaziantep Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *