«

Gaziantep’imin Sade Bayram Kurabiyesi (Önemli Tüm Püf Noktalar ile) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kurabiyelik un (600 gram un, 400 gram ince irmik (sıfır numara) karışımından oluşmaktadır.
  • 450 gram sade yağ (Vita yağı) (yarısını bitkisel margarin kullanabilirsiniz) yani (200 gram sade yağ 250 gram bitkisel margarin)
  • 450 gram pudra şekeri

Gaziantep’imin Sade Bayram Kurabiyesi (Önemli Tüm Püf Noktalar ile) Tarifi Yapılışı

Bu kurabiyeyi tutturmak zor gibi gözükse de aslında önemli olan püf noktalarına dikkat edip uyarak çok lezzetli ve çok kolay şekilde yapacaksınız. 👌🏻👌🏻

Yedikçe yediren kıyır ağızdan dağılan dokusu ile artık hazır almayacaksınız.

  1. Yağ ve şeker el ile köpürtülerek beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Sonra azar azar unu ekleyerek hamur sekil alana kadar yoğuralım.
  3. Unu dikkatli ekliyoruz yani undan 150-200 gram artadabilir kontrollü ekleyelim.
  4. Yoğurduğumuz hamurumuzu buzdolabı poşetine koyup 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  5. Dinlenen hamurdan parmak büyüklüğünde ince uzun şekil verip iki ucunu birleştirip simit sekli verip ucuna bir tane fıstık bastıralım.
  6. Önceden ısınmış 125 derece fırında yavaş yavaş kontrollü şekilde pişirelim.

Burada önemli püf noktası; pembeleştirmeden beyaz kalacak şekilde pişirilmeli ve soğumadan tepsiden kaldırılmamalıdır yoksa dağılır.
Dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları;
Yoğurma işleminde isterseniz et çekme makinesi kullanabilirsiniz.
Yapılan ortamın serin olması lazım sıcaksa ortam mutlaka buzdolabında hamurun dinlenmesi lazım.
Azar azar el ısısı ile yumuşatıp kolayca sekil verilebilir.
Mermer, tezgah yani hamura şekil verilecek yer serin olmalı.
Tam soğumadan tepsiden kaldırılmamalıdır.
Sade yağ bulamayanlar tümünü bitkisel margarin yağı kullanabilir.
Margarin, tereyağı ve normal un ile olmaz.
Sade yağ eritilmiş ayranı alınmış tereyağına denir. genelde baklavalarda kullanılır.
Sıfır numara irmik demek irmiğin en ince çekilmiş hali yani irmik alt unu da denilir.

✋🏻Bitkisel margarin markaları;
Vita
Tarin
Saba

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Gaziantep’imin Meşhur Sade Bayram Kurabiyesi(Önemli Tüm Püf Noktalar ile)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *