«

Gaziantep’in Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg özel gaziantep’e ait kurabiye unu
  • 250 gr özel sade yağ (antep’e özgü)
  • 250 gr özel kurabiye yağı (vita yağ denilir)
  • 2, 5 su bardağı inceltilmiş toz şeker (çok pudra gibi olmayacak)
  • 750 gr çekilmiş baklavalık antep fıstığı (boz fıstık)

Gaziantep’in Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve yağlar elimizle yoğurulucak tepside eritilir.
  2. Sonra yavaş yavaş kurabiyelik un ilave edilir.
  3. Daha sonra çekilmiş fıstık eklenir ,hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  4. Hamur tutturulması zor ve özen isteyen bir hamurdur.
  5. Ölçülerin asla şaşırılmaması gerekir.
  6. Aksi halde kurabiye hamurumuz tutmaz.
  7. Biraz dinlendirildikten sonra şekil verilip tepsiye dizilir.
  8. 150 derece fırın ısısında fırının ağzı çok kapatılmadan (aralık şekilde) 15/20 dk arasında kontrol edilerek pişirilir.
  9. Piştikten sonra tepsiler karanlık bir ortamda hava ile temas ettirilmeden ertesi güne kadar bekletilir.
  10. Ertesi gün soğuyup donan kurabiyeler özel teneke kutularda bir sıra kurabiye dizilip aralarına buzdolabı poşetleri konularak dizilip saklanır. Afiyet olsun şimdiden 🙂

Gaziantep’in Fistikli Bayram Kurabiyesi

Gaziantep’in Fistikli Bayram Kurabiyesi

Gaziantep’in Fistikli Bayram Kurabiyesi

Gaziantep’in Fistikli Bayram Kurabiyesi

Gaziantep’in Fistikli Bayram Kurabiyesi

Gaziantep’in Fistikli Bayram Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *