«

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un yaklaşık 3 -4 su bardağı
  • 4 yemek kaşığı irmik (dilerseniz)

İç malzeme;

  • 2 su bardağı iri kırılmış ceviz(fıstık size kalmış)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın ( isterseniz)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı iyice eritelim soğuyunca yoğurma kabına alalım .
  2. İçine un hariç bütün malzemeleri ekleyelim ve karıştırın.
  3. Ardından unu kontrollü ekleyip yoğuralım ele yapışmayınca olmuştur .
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak yapalım.
  5. Aynı içli köfte gibi oyalım, içinde hazır olan cevizden koyup kapatalım .
  6. Kalıbına koyup hafif bastırın sonra ters çevirin, kalıbı yere vurup çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  7. 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Not; eğer kalıp yoksa normal yuvarlak yapalım ben bu sefer böyle yaptım tahta kalıp kırıldığı için 😊 fırından çıkıp soğutma yapınca üstüne pudra şekerini serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç

Gaziantep’in Yöresel Lezzeti Kereviç

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *