Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kakao var(25gr )
  • Aldığı kadar un(Yumuşak bi hamur olucak)

Tahinli iç harcı İçin;

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Gelincik Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  2. Unu kontrollü bi şekilde ilave ediyoruz.
  3. Ortalama 3, 3. 5 su bardağı un ekliyoruz.
  4. Ele yapışmayacak yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  5. Hamur dinlenirken derin bi kapta tahin ve pudra şekerini karıştıralım.
  6. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparalım.
  7. Hamuru biraz açıp iç harçtan 1 çay kaşığı kadar ortasına bırakalım.
  8. Elimizle yuvarlayıp yağladığımız tepsiye dizelim.
  9. Bıçakla görseldeki gibi iki çizik atıp 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir