Kurabiye Tarifleri
Gelincik Kurabiyesi

Gelincik Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kakao var(25gr )
- Aldığı kadar un(Yumuşak bi hamur olucak)
Tahinli iç harcı İçin;
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
Gelincik Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Unu kontrollü bi şekilde ilave ediyoruz.
- Ortalama 3, 3. 5 su bardağı un ekliyoruz.
- Ele yapışmayacak yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamur dinlenirken derin bi kapta tahin ve pudra şekerini karıştıralım.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparalım.
- Hamuru biraz açıp iç harçtan 1 çay kaşığı kadar ortasına bırakalım.
- Elimizle yuvarlayıp yağladığımız tepsiye dizelim.
- Bıçakla görseldeki gibi iki çizik atıp 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.