«

Gerebic Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo gerebiclik irmik
  • 1 kilo gerebiclik un
  • 800 gr zeytinyağı
  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk paket teremyağ
  • Kesim için 1 buçuk su bardağı zeytinyağı

İÇİ İÇİN;

  • 1 kilo çekilmiş ceviz (un gibi olmayacak dişe gelecek şeklinde)
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 paket gerebic kokusu

Gerebic Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba bayram için Kilisimizin nefis gerebiçini yaptık ve muhteşem oldu gerebic kokusunu bizim burada hazır satıyorlar içerisinde olanlar hakkında pek bilgim yok maalesef

  1. Öncelikle bir kapta ceviz ,şeker ve baharatını katıp iyice karıştırıp bir köşede bekletiyoruz.
  2. İrmik ,un ,karıştırıp önce zeytinyağını, margarini, katıp suyu kontrollü koyuyoruz.
  3. 10 dk kadar yoğurup bırakıyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini oyup cevizle dolduruyoruz.
  5. Gerebic kalıbına bastırıp yağlanmış fırın tavasına diziyoruz.
  6. Biz ekmek fırınlarında pişiriyoruz.
  7. Evde pişirmek isteyenler 180 derecede kontrollü 20 dk pişirebilirler.
  8. Hamurdan en fazla 10 yumaklık bölüp zeytin yağı ile yumuşatıp yumaklara bölün yapın, kolay açılması için.

Gerebic

Gerebic

Gerebic

Gerebic

Gerebic

Gerebic

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *