Kurabiye Tarifleri

Gevrek Çörek Otlu Kurabiye

Gevrek Çörek Otlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 200 gram tereyağ lezzetinde margarin ya da tereyağ
  • 1 yumurta(akı hamura sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tepeleme çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Gevrek Çörek Otlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. İstenilen şekilde şekillendirilir. (Yuvarlak, kalıp, baklava dilimi vs. ) Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çatalla yumurta sarısının üzeri çizilir. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun 🙂

, Gevrek Çörek Otlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı