«

Gevrek (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Gevrek (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

Merhaba İyi günler Hanımlar ☺

  1. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp yoğurma kabına alın.
  2. Üzerine bütün malzemeleri ekleyip yoğurun.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur olduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  4. Doğrama tahtasının üzerinde yuvarlayarak bezeyi uzatın.
  5. Parmak kalınlığında ki gevrek hamurunuzu eşit olarak kesin.
  6. Yağlanmış fırın tepsinize dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısını ve çörekotunu da koyup 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun😊💕

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Gevrek(Kıyır kıyır)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *