Gevrekli Hindistan Cevizli Kurabiye

Gevrekli Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzerini bulamak için;

  • 4 -5 kaşık kahvaltılık çikolata
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak mısır gevreği – 1 buçuk su bardağı Hindistan cevizi

Gevrekli Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı kağıda dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişirelim. ( pembeleşmesin)
  4. Ardından çikolatamızı benmari usulü eritelim.
  5. Erittikten sonra yağını koyup iyice karıştıralım.
  6. Çıkardığımız kurabiyeler ılıdıktan sonra önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulayalım. (Bu işlem aynı şekilde hindistan cevizi içinde geçerlidir. )Yaptığımız kurabiyeyi bir saat buz dolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun🥰

Gevrekli-hindistan Cevizli Kurabiye

Gevrekli-hindistan Cevizli Kurabiye

Gevrekli-hindistan Cevizli Kurabiye

Gevrekli-hindistan Cevizli Kurabiye

Gevrekli-hindistan Cevizli Kurabiye

Gevrekli-hindistan Cevizli Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir