Kurabiye Tarifleri
Gevrekli Hindistan Cevizli Kurabiye

Gevrekli Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket Kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerini bulamak için;
- 4 -5 kaşık kahvaltılık çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 bardak mısır gevreği – 1 buçuk su bardağı Hindistan cevizi
Gevrekli Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı kağıda dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişirelim. ( pembeleşmesin)
- Ardından çikolatamızı benmari usulü eritelim.
- Erittikten sonra yağını koyup iyice karıştıralım.
- Çıkardığımız kurabiyeler ılıdıktan sonra önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulayalım. (Bu işlem aynı şekilde hindistan cevizi içinde geçerlidir. )Yaptığımız kurabiyeyi bir saat buz dolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun🥰