«

Girdap Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Yumurta
  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (becel yağ kullandım )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kadar kakao
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un (elekten geçirilmiş olursa daha iyi olur)

Girdap Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Unu elekten geçirerek yavaşça ilave edin.
  3. Yoğurduktan sonra hamuru ikiye ayırın (hamur ele yapışmayan kıvamda olsun ).
  4. Ayırdığınız hamurun bir kısmına kakao ilave edip tekrar yoğurun.
  5. Hamurların üzerini kapatıp 10-15 dk buzdolabında dinlendirin.
  6. Dolaptan alın.
  7. Bir lokma kakaolu bir lokma vanilyalı hamuru girdap şeklinde yuvarlayın.
  8. Önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıt üzerinde pişirin.
  9. Pişirme: 🎛️ 150 derece ⏱️10 dakika fırın altüst ayar, orta rafta.

🎀Afiyet olsun 🎀

Girdap Kurabiye

Girdap Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *