«

Bahar geliyor yavaştan yediklerimizi kontrol altına almaya başladığımız bu dönemde bize en yardımcı Grissini tarifi ile güne başlıyalım o zaman.

Malzemeler:

  • 1,5 tatlı kaşığı ınstant maya
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kadar ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

 

Ekstra Malzemeler

  • Kekik
  • Biberiye
  • Mavi haşhaş
  • Susam

 

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle ılık su, maya ve şekeri ıslatıp bekletelim.
  2. Diğer malzemeleri de karıştırıp ( baharatlar hariç) yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Mayaya gelmesini beklemeden hamuru dört parçaya bölüp her birine hangi baharattan isterseniz koyup tekrar yoğurun.
  4.  Hamuru dikdörtgen formunda unlu tezgahta açın.
  5. Daha sonra uzun uzun şeritler kesip bükün yağlı kağıt serili tepsiye biraz tam buğday unu serpip çubukları biraz aralıklı olarak dizin.
  6. Üzerine çırpılmiş yumurta beyazı sürün nemli bir bez örtüp mayalandırın.
  7. Daha sonra bezi açıp zeytin yağı ve su karışımı sürün ve son olarak Himalaya tuzu da serpebilirsiniz üzerine.
  8. Sade olanlara susam serpip 190 derecede pişirin.
  9. Fırından çıktıktan sonra kıtır olsun isterseniz soğuduktan sonra bi beş dk kadar daha fırınlaya bilirsiniz.
  10. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *