Gül Kurabiye

Gül Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepelemeli yoğurt
  • Şekerli vanilin
  •  1/2 paket kabartma tozu (paketin yarısı)
  • 20 gr kakao
  • Aldığı kadar un

Gül Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Malzemelerin hepsi yoğurulur, kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. Daha sonra bıçak yardımıyla ikiye kesilir, hamurun birine kakao yapılır iyice yedirdikten sonra oklavayla açılır. Çay bardağı yardımıyla veya yuvarlak şekil yardımıyla kesilir bir beyaz bir kakao üst üste gelecek şekilde 4 sıra yapılır, çevirip bıçak yardımıyla kesilir, yan çevrilir, yağlı pişirme kağıdına koyup 180 derece 15 -20 dk fırınınıza göre pişirilir, afiyet olsun.

, Gül Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir