Gül Kurabiye Yapımı

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Gül Kurabiye Yapımı
Gül Kurabiye Yapımı

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 16.04.2015  |   Okunma : 118  |   Yorum : 0

Gül Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 – 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Gül Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Kabımızın içine oda ısısında yumuşamış olan margarini koyuyoruz. Üzerine yumurtayı ve yoğurdu ekleyerek biraz karıştırıyoruz. Karışıma pudra şekerini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Üzerine vanilya, kabartma tozu, çok ince çekilmiş fındık içi,tarçın ve azar azar unu da ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.Hamurumuzun kıvamı olduğunda merdane yardımı ile hamurumuzu açıyoruz. Su bardağı yardımı ile hamurdan yuvarlaklar çıkarıyoruz. Üç yuvarlak hamuru belli aralıklarla alt alta koyup yuvarlıyoruz. Silindir halinde olan hamurumuzu tam ortadan ikiye kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

Gül Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin