«

Gül Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 – 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Gül Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Kabımızın içine oda ısısında yumuşamış olan margarini koyuyoruz. Üzerine yumurtayı ve yoğurdu ekleyerek biraz karıştırıyoruz. Karışıma pudra şekerini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Üzerine vanilya, kabartma tozu, çok ince çekilmiş fındık içi,tarçın ve azar azar unu da ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.Hamurumuzun kıvamı olduğunda merdane yardımı ile hamurumuzu açıyoruz. Su bardağı yardımı ile hamurdan yuvarlaklar çıkarıyoruz. Üç yuvarlak hamuru belli aralıklarla alt alta koyup yuvarlıyoruz. Silindir halinde olan hamurumuzu tam ortadan ikiye kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

Gül Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *