Gül Kurabiye

Malzemeler

      1 yumurta

 

      3 su bardağı un

 

      1/2 su bardağı nişasta

 

      1 su bardağı şeker

 

      1/2 su bardağı sıvı yağ

 

      1/2 paket sana yağ

 

      1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 

      1 paket vanilya

 

    Kakao

Yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilya, yağ iyice çırpılarak şeker eritilir. Karışıma un, nişasta ve sana yağ eklenerek kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurulur. Hazırlanan hamur ikiye bölünür biri sade diğeri ise kakao ile yoğurularak hazırlanır. Hazırlanan hamurlar açılır ve su bardağı ile yuvarlak kesilir. Kesilen yuvarlaklardan bir sade bir kakaolu alınarak 4 parça üst üste uçlarından birbirine eklenir ve yuvarlanarak ortadan ikiye kesilir iki tane gül kurabiyemiz elde edilmiş olur. Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir