Kurabiye Tarifleri

Gül Kurabiyesi

Gül Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 3 kaşık tereyağ
  • Tepeleme 1 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1. 5 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Gül Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce hamuru hazırlayacağımız kaba iki yumurta kırılır. Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılır. Daha sonra hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur iki parçaya ayrılıp ayrı kaplara alınır. Ayırdığımız hamurdan birine kakao eklenip iyice yoğrulur. Daha sonra hamurların ikisi de yarım santim kalınlığında açılarak bir çay bardağı veya yuvarlak kurabiye kalıplarıyla yuvarlaklar elde edilir. Daha sonra elde edilen yuvarlaklar bir kakaolu bir kakaosuz olmak şartıyla dört tanesi uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizilir. Sonra dizilen şekillerden en baştan başlayarak sona doğru yuvarlarız. Elde ettiğimiz şeklide ikiye kesip kesilen yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir. Ve fırında pişirilip isteğe göre üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.

, Gül Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı