Gül Suyu Kurabiyesi

Gül Suyu Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 Yumurta
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 2 Yemek kaşığı gül suyu (%100, katkısız)
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 4, 5 Su bardağı nişasta

Gül Suyu Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle kullanacağınız Gül Suyunun katkısız ve %100 saf Gül suyundan oluşması önemli bir nokta. Sonuç olarak bunları yiyeceğiz ve kimyasal madde tüketmemek daha doğru olur.
Geçelim Tarifimize:
Tarifdeki sıvı malzemelerimizi bir kapta birleştirip güzelce çırpıyoruz, köpük köpük olana dek. Daha sonra sırası ile kuru malzemeleri de ekleyip, çok güzel yumuşacık ve pürüzsüz bir hamur yoğuruyoruz. Hamur öyle güzel kıvamlı oluyor ki, elinizi çekmek istemeyeceksiniz 🙂
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Bu ölçüler ile aşağı yukarı 1-2 tepsi çıkıyor. Kurabiyelerimizi 170 derce fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyenin içeriğinde nişasta olması, çok naif ve dağılan bir yapıda olmasını sağlıyor.
Dikkat edin yerken dağılmasın 🙂

, Gül Suyu Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0