«

Gülün Portakallı Çatlak Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakalın suyu (yarım su bardağı)
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-5 damla limon suyu (karbonatın üzerine sıkılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 4-4. 5 su bardağı kadar un

Üzerine ;

  • 1 kase şeker ( hamur toplarını batır)

Gülün Portakallı Çatlak Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Hazırlanışı

Anne kurabiyesinin kıvamını, dokusunu, lezzetini anlatmama gerek yok sanırım değil mi 😍 bu da aynı o kurabiyenin mis gibi portakal kokulusu👌🏻 dışı kıyır içi yumuşacık şahane bir lezzet 🍊

  1. Yoğurma kabına; yumurta, sıvı yağ, toz şeker alınır karıştırılır.
  2. Üzerine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
  3. 1 su bardağı un ilave edilir. Üzerine karbonat dökülür ve karbonatın üzerine 4-5 damla limon suyu sıkılır, kabarıp köpürecektir.
  4. Daha sonra vanilya ve kabartma tozu eklenir, bu şekilde karıştırılır. Artık kıvam alana kadar yavaş yavaş un ekleyerek yumuşacık kurabiye hamuru elde edilir.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır.
  6. Üzeri toz şekere bulanıp tepsiye dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika altı pembeleşene kadar pişirilir.

Gülün Portakallı Çatlak Kurabiyesi :)

Gülün Portakallı Çatlak Kurabiyesi :)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *