Kurabiye Tarifleri
Günlerce Bayatlamayan Elmalı Kurabiye
Günlerce Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- 4 orta boy elma
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Günlerce Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce elmaları rendeleyelim.
- Tereyağını tavaya alıp eritelim daha sonra şekeri ilave edip karamelize olana kadar kavuralım.
- Elmaları ilave edelim elmalar suyunu çekesiye kadar pişirelim ocaktan alalım tarçını ve cevizi ilave edelim karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Hamurunu yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşamış tereyağını kabımıza alalım yumurtayı yoğurdu ilave edelim iyice karıştıralım.
- Daha sonra sirkeyi pudra şekerini vanilya kabartma tozunu ilave edip unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim şekil vermeye başlayalım istediğiniz şekilleri verebilirsiniz ben ay şeklini verdim.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parça alalım elimizin içinde yuvarlayalım.
- Tezgahta hamuru bir cm kalınlığında olacak şekilde inceltelim içine iç harçtan koyalım bir kere yuvarlayalım.
- Kalan bölüme çizikler atıp tekrar yuvarlamaya devam edelim ve ay şeklini verip tepsiye dizelim.
- 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirelim servis yapalım afiyet olsun. Ayrıntılı tarif için: