Kurabiye Tarifleri

Halley Pasta Tarifi

Halley Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

Bisküvi için

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarisi
  • 1 kabartma tozu
  • 3. 5 – 4 su bardağı un

Ara kreması için

  • 2 yumurta akı
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su parmağından 1 parmak eksik su

Çikolata sosu için

  • 700 gr çikolata
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ

Halley Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle ara kreması hazırlanır. Şeker ve su bir tencere alınır. Kaynayınca 5-6 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır. Yumurta akı, tuz ve kabartma tozu köpük köpük olana kadar çırpılır. Koyu bir kıvam alınca şerbet yavaş yavaş ilave edilerek 3-4 dk daha çırpılmaya devam edilir. En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
Bisküvi için tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Merdane yardımıyla 1 cm genişliğinde açılır. Bardakla kesilip şekil verilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine kürdanla bir kaç tane delik yapılır. 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Bir bisküvinin arasına bir tatlı kaşığı ara kremadan sürülüp üzerine diğer bisküvi kapatılır. Benmari usulü eritilmiş yağ ve çikolata karışımına bulanır. Çikolataların donması için yarım saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.

, Halley Pasta Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı