«

Harika Tat Alman Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı erimiş tereyağı ya da margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üst malzemesi için;

  • 1 buçuk su bardağı fındık
  • 1 buçuk su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı ya da margarin
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 adet vanilya

Hamura sürmek için;

  • 3 yemek kaşığı kadar kayısı reçeli
  • 160 gram çikolata

Harika Tat Alman Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar internet sitesinde çok güzel bir tarif buldum denedim biz ailecek bayıldık çok hoşumuza gitti sizlerle de paylaşmak istedim tarifimi inşallah sizlerde beğenirsiniz.

  1. Hamur yoğurma kabına 2 yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilya, erittiğimiz yağımızı ve şekerimizi ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Unumuzu kontrollü olarak ekleyelim.
  3. Yumurtanın büyüklüğüne göre 2 bardaktan biraz fazla ilave edebilirsiniz ama genelde 2 bardak un yeterli oluyor.
  4. Hamurumuzu yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerine alalım merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
  5. Yağlı kağıtla fırın tepsimize hamurumuzu yerleştirelim.
  6. Diğer tarafta iri kıydığımız fındık ve cevizleri bir kabın içine alalım üzerine şekeri, erittiğimiz yağı, su ve vanilyayı ilave edip güzelce karıştıralım.
  7. Siz isterseniz sadece fındık ya da yer fıstığı ile fındığı karıştırıp yapabilirsiniz.
  8. Daha sonra hamurumuzun üzerine fırça yardımıyla reçelimizi güzelce sürelim ve hazırladığımız karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayalım.
  9. Elimizle bastıralım reçel karışımın hamura daha iyi yapışmasını sağlıyor.
  10. 180° ısıttığımız fırına tepsimizi veriyoruz ve 20 -25 dakika fırınınızın pişirme süresine göre pişiriyoruz.
  11. Kurabiyeyi fırından çıkardıktan sonra iyice soğumasını beklemeden kesiyoruz.
  12. Önce kare sonra o kareleri tekrar üçgen şeklinde kesiyoruz eğer küçük severseniz üçgenleri tekrar ortasından ikiye keserek daha küçük kurabiyeler elde edebilirsiniz.
  13. Kurabiyeler bu şekilde iyice soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya iki kenarını batırıp bir tepsiye serdiğimiz yağlı kağıtların üzerine kurabiyelerimizi güzelce diziyoruz.
  14. Buzdolabına kaldırıp çikolataların donmasını bekliyoruz ve servise hazır yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Harika Tat Alman Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *