Haşhaşlı kolay çörek

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Haşhaşlı kolay çörek
Haşhaşlı kolay çörek

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 13.04.2015  |   Okunma : 138  |   Yorum : 0

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 4-5 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • 4-5 çorba kaşığı tahin
  • 1 kâse iri çekilmiş ceviz
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Tahin ve haşhaş ezmesini bir kâsede karıştırın. Yufkanın birini mutfak tezgâhına yayın. Bütün yüzeyine haşhaş-tahin karışımının yarısını yayın.

Ceviz, şeker ve tarçını da karıştırın ve yarısını yufkanın üzerine eşit olarak serpin. Yufkayı fazla sıkmadan sarın. Yağlanmış bir tepsiye spiral şeklinde yuvarlayın. İkinci yufka ile aynı işlemi tekrarlayın ve spiralin kaldığı yerden devam ettirerek birinci yufkanın devamı şeklinde tepsiye yerleştirin. Yufkanın yüzeyine biraz sıvı yağ sürün.

180 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Çatal

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kaka..