«

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Hamur malzemeleri;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta, (akı içine sarısı dışına)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığının ucu ile çok az tuz
  • Aldığı kadar un

İçine sürmek için;

  • 2 kaşık sıvı haşhaş
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • 2 çorba kaşık toz şeker

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Hamurun bütün malzemeleri yoğurun ele yapışırsa çok az elinize sıvı yağ dökün ve hamuru bu şekilde toplayın. Bir kaba haşhaşı ve sıvıyağı koyup bu harcı karıştırarak sıvılaştırın, ardından hamuru 4-5 parça bezelere ayırın .Tezgahın üzerinde oklava yada merdane ile açın açabildiğiniz kadar .Açtığınız hamura haşhaşlı karışımdan her yerine fırça ile yayın ve bu hamuru en baştan en sona kadar kıvıra kıvıra sarın .Ardından ruloyu çok kısa olmayacak şekilde kesip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170-180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun, Haşhaşlı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *