Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye (Çatlak Kurabiye)
Haşhaşlı Kurabiye (Çatlak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay barda sıvı yağ
- 4, 5 su bardağı un
- 2-3 çorba kaşığı haşhaş
- Yarım su bardağı marmelat veya reçel
Haşhaşlı Kurabiye (Çatlak Kurabiye) Tarifi Yapılışı
- Margarinimizi eritiyoruz hafif kahverengi rengi alıncaya kadar.
- Soğuduktan sonra içine sıvı yağımızı ilave ediyoruz sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
- Yuvarlak şekil verip elimizin orta parmağıyla ortasına bastırıyoruz.
- 175 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz. piştikten sonra servis tabağımıza alıyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı bir kaşık vişne reçeli ilave ediyoruz.
Afiyet olsun❤️🙏🏻