Kurabiye Tarifleri

Haşhaşlı Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı Reçelli Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gr yumuşak margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı kadar mavi haşhaş
  • Reçel veya marmelat

Haşhaşlı Reçelli Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Klasik un kurabiyesini bir de marmelat ve haşhaş ikilisiyle denemenizi tavsiye ederim, hem gösterişli hem lezzetli🤗

  1. Un hariç diğer malzemeleri elinizle iyice karıştırın.
  2. Un ekleyip ele yapışmayan pürüzsüz kıvamlı yumuşak bir hamur yoğurun. Denemek için bir parça koparıp elinizde yuvarlayın, kolay şekil alıp elinize yapışmıyorsa olmuştur.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla veya oklavayla bastırarak çukur yapın.
  4. Şekil alan kurabiyeyi haşhaş dolu tabağa ters çevirip kenarlarının haşhaşa bulanmasını sağlayın.
  5. Haşhaşa buladıktan sonra ortasına çukur açmayı da denedim ama o şekilde biraz hamur çatlayıp formu bozuluyor, o yüzden şekil verdikten sonra haşhaşa batırmanızı tavsiye ederim.
  6. Yağlı kağıtlı tepsiye dizip altı kızarıp üzeri hafif pembeleşene kadar ısınmış 170° fırında pişirin.
  7. Kurabiyeler soğuyunca içlerini istediğiniz reçel veya marmelatla doldurun. Ben böğürtlen reçeli koydum çok yakıştı. Kurabiyeler ağızda dağılan kıyır kıyır kıvamda oluyor. Yalnız reçelleri servis esnasında koymanızı öneririm, bekledikçe yumuşayabilir.

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Haşhaşlı – Reçelli Un Kurabiyesi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı