Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Tatlı Biscotti
Haşhaşlı Tatlı Biscotti Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu(5g)
- 1 paket vanilin
- 1 yumurta
- Aldığı kadar tam buğday unu(yaklaşık 3 -3, 5 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı toz haşhaş
Haşhaşlı Tatlı Biscotti Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur için haşhaş dışında bütün malzemeleri yoğurun.
- Sonra hamuru ikiye bölüp birine 3 yemek kaşığı haşhaş tozu ekleyip iyice yoğurun.
- Haşhaşsız hamuru streç arasında resimdeki gibi açın kenara alın.
- Sonra aynı işlemi haşhaşlı olan için yapın.
- Yağlı ve kırılgan bir hamur olacak ondan endişelenmeyin.
- Streç hep toparlamanıza yardım edecek.
- Sade hamurun üstüne haşhaşlı olanı koyun ve streç yardımıyla rulo yapıp iyice sıkıştırın .İki hamur birbiriyle özleşsin.
- Resimdeki kalınlıkta dilimler kesin.
- Yine söylüyorum kırılgan bir hamur ama piştiğinde nefis oluyor şeklini streçle sağlamlaştırıp öyle dilimleyin.
- 170 derecede yaklaşık 25 dk kontrollü pişirin.
Not; Ruloyla uğraşmam derseniz haşhaşı bütün hamura ekleyin oklavayla dümdüz açıp kare kare kesin .180 derecede 15 dk pişirin o zamanda nefis tatlı krakerler oluyor tercih sizin 🙏