Kurabiye Tarifleri

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu(5g)
  • 1 paket vanilin
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar tam buğday unu(yaklaşık 3 -3, 5 su bardağı)
  • 3 yemek kaşığı toz haşhaş

Haşhaşlı Tatlı Biscotti Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur için haşhaş dışında bütün malzemeleri yoğurun.
  2. Sonra hamuru ikiye bölüp birine 3 yemek kaşığı haşhaş tozu ekleyip iyice yoğurun.
  3. Haşhaşsız hamuru streç arasında resimdeki gibi açın kenara alın.
  4. Sonra aynı işlemi haşhaşlı olan için yapın.
  5. Yağlı ve kırılgan bir hamur olacak ondan endişelenmeyin.
  6. Streç hep toparlamanıza yardım edecek.
  7. Sade hamurun üstüne haşhaşlı olanı koyun ve streç yardımıyla rulo yapıp iyice sıkıştırın .İki hamur birbiriyle özleşsin.
  8. Resimdeki kalınlıkta dilimler kesin.
  9. Yine söylüyorum kırılgan bir hamur ama piştiğinde nefis oluyor şeklini streçle sağlamlaştırıp öyle dilimleyin.
  10. 170 derecede yaklaşık 25 dk kontrollü pişirin.

Not; Ruloyla uğraşmam derseniz haşhaşı bütün hamura ekleyin oklavayla dümdüz açıp kare kare kesin .180 derecede 15 dk pişirin o zamanda nefis tatlı krakerler oluyor tercih sizin 🙏

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Haşhaşlı Tatlı Biscotti

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı