«

Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Kurabiyeleri ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzerine;

  • Badem
  • Sarı veya mavi haşhaş

Ganaj için;

  • 100 gr krema
  • 100 gr sütlü çikolata

Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Krema ve sütü benmari usulü eritip buz dolabında bekletelim.
  2. Şerbetin malzemelerini ocağa alalım.
  3. Kaynamaya çıktıktan 15 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bi hamur oluşturulur.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önce süte ardından susama batırılır.
  6. Ortasına hafif bi çukur oluşturulup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  7. Fırından çıktıktan 2 dakika sonra soğuk şerbeti dökülür.
  8. Hazırladığımız ganajı oluşturduğumuz çukurlara çay kaşığı yardımıyla doldurup üzerine badem bırakalım. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Tatlı

Haşhaşlı Tatlı

Haşhaşlı Tatlı

Haşhaşlı Tatlı

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *