Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 100 gr yumuşak margarin
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 yumurtanın akı ( sarısı üzerine )
  • 1 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (2-3 su bardağı)

Üzeri için ;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağını yumurta akını ve haşhaş ezmesini kabımıza alıp çırpıcıyla ezip karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra un hariç kalan tüm malzemeleri katıp tekrar karıştırıyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar unumuzu koyup yoğuruyoruz. Hamuru açacağımız yere un serpiyoruz ve hamurdan biraz alıp açıyoruz kalıplarımızla şekil verip kalan hamuru tekrar açıyoruz böyle devam ederek hamuru bitiriyoruz 50 küsür kurabiye çıkıyor. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susan ve çörek otumuzu serpiyoruz 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Servis önerisi olarak da tabii ki tavşan kanı çayımızla kıtır kıtır ağızda dağılan kurabiyemizi afiyetle yiyoruz 🙂 Afiyet olsun.

, Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir