Kurabiye Tarifleri
Hatay Çöreği

Hatay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yada tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 kaşık yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
- Çörek baharatı veya tarçın
Hatay Çöreği Tarifi Yapılışı
- Yumurta, şeker, yağ ve yoğurdu koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra üzerine kalan malzemeleri koyuyoruz.
- Şekil verip üzerini susama batırıyoruz.
- Susamların piştikten sonra dökülmemesi için susamdan önce şekerli su sürüyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kontrol ederek pişiriyoruz.
Fırına göre değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun❤️