«

Hatay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yada tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam
  • Çörek baharatı veya tarçın

Hatay Çöreği Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker, yağ ve yoğurdu koyup karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine kalan malzemeleri koyuyoruz.
  3. Şekil verip üzerini susama batırıyoruz.
  4. Susamların piştikten sonra dökülmemesi için susamdan önce şekerli su sürüyoruz.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kontrol ederek pişiriyoruz.
    Fırına göre değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun❤️

Hatay Çöreği

Hatay Çöreği

Hatay Çöreği

Hatay Çöreği

Hatay Çöreği

Hatay Çöreği

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *