(Hatay) Kerebiç Tarifi

(Hatay) Kerebiç Tarifi'nin Malzemeleri

  • 200 gr margarin(eritilmiş)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Un

İç malzemeler

  • 1 su bardağı çekimiş ceviz

(Hatay) Kerebiç Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeleri eritilmiş margarinin içine katıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp içini yuva gibi açıp ceviz doldurup kapatıp yuvarlıyoruz .Kerebiç kalıbında daha güzel şekil çıkıyor.
bu ölçüden bir fırın tepsisi çıkıyor önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

, (Hatay) Kerebiç Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir