Hatay Kömbesi Tarifi

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 500 gr vita (margarin)
  • 250 gr şeker
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tane karanfil
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 su bardağı susam

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce vita ’yı ocakta yumuşatalım bir yandan şekeri suda eritelim.
Şeker eridikten sonra tarçını, toz haline getirdiğimiz karanfili, vanilyayı eritilmiş vitayı, kabartma tozunu katıp elimizle iyice karıştıralım.
Püf noktası unu en son katmak unu bir kerede dökelim .Hamuru çok yoğurmayacağız parmaklarımızla malzemeleri karıştıralım ( yoğurmayalım)
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp susama banalım .Bende kerebiç kalıbı olduğundan onda yaptım siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Kavanozda ağzı kapalı 2 -3 ay kalabilir .Bayatlamıyor yapanlara afiyet olsun:)))

, Hatay Kömbesi Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir