Hatay Kömbesi Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Hatay Kömbesi Tarifi
Hatay Kömbesi Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 25.02.2016  |   Okunma : 118  |   Yorum : 0

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 500 gr vita (margarin)
  • 250 gr şeker
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tane karanfil
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 su bardağı susam

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce vita ’yı ocakta yumuşatalım bir yandan şekeri suda eritelim.
Şeker eridikten sonra tarçını, toz haline getirdiğimiz karanfili, vanilyayı eritilmiş vitayı, kabartma tozunu katıp elimizle iyice karıştıralım.
Püf noktası unu en son katmak unu bir kerede dökelim .Hamuru çok yoğurmayacağız parmaklarımızla malzemeleri karıştıralım ( yoğurmayalım)
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp susama banalım .Bende kerebiç kalıbı olduğundan onda yaptım siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Kavanozda ağzı kapalı 2 -3 ay kalabilir .Bayatlamıyor yapanlara afiyet olsun:)))

, Hatay Kömbesi Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin