Hatay Kömbesi Tarifi

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket eritilmiş margarin
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 6 su bardağı un yetmezse ilave edilebilir
  • Beyaz susam

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeler bir kapta harmanlanır en sonunda un kabartma tozu ve karbonatla eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir .Hamurdan top top yuvarlaklar alınarak Susam dolu kaseye batırılır .Ben kendi kalıbına kullandım .Daha sonra kömbe kalıbı şekil verilir .İsterseniz elle şekil verebilirsiniz .İki tepsi çıkıyor her bir tepsi yarım saat kadar fırında kalıyor.Ani misafirler için büyük bir kavanoza koyup kapak kısmına streç film çekiş aylarca muhafaza edebilirsiniz .Tazeliğini koruyor .Afiyet olsun.

, Hatay Kömbesi Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir