«

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 gram yumuşak tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 bardak pudra şekeri

Baharatı:

  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı damla sakızı

Ayrıca:

  • Aldığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı beyaz susam

Hatay Kömbesi Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce susam hariç bütün malzemeler karıştırın ve yoğurun. Bir parça hamuru elinize alın ve hafifçe susama bandırın. Kömbe kalıbının içine elinizle bastırın ve ters çevirin. Önceden ısıtılmış 170°lik fırında kızarana kadar pişirin. Ben bu kurabiyeyi yaparken susamım yoktu susamsız yaptım. Not: Ben bu tarifi Show Tv deki Nursel ’in Mutfağı ’ndan aldım. Afiyet olsun!

, Hatay Kömbesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *