Kurabiye Tarifleri
Helezon Kurabiye

Helezon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1-2 yemek kaşığı kakao
- 4 su bardağı un
Helezon Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Çırpma kabına yumurtalar ve şeker eklenip çırpılır.
- Ardından diğer malzemelerde eklenip hamur yoğrulur.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayrılarak kakao eklenip yoğrulur.
- Sade hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
- Kakaolu hamurdan küçük bir parça alıp ince bir çubuk yapıp sade olan hamurun üzerine dolayıp bıçakla şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisi ne dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilip soğuduktan sonra isteğe göre süslenip servis yapılır. Afiyet olsun🤗