«

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 buçuk – 4 bardak un

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı

Evet bu tarif kaçmaz hanımlar ben Bayram’a ikram için hazırladım ve çok beğenilen bir tarafım helva tadında ağızda eriyen muhteşem bir kurabiye simdi yapılışına geçelim.

  1. Öncelikle sıvı yağ tahin pudra şekerini karıştıralım.
  2. Sonra kabartma tozu ve vanilyayı unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  3. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim hamurumuzdan küçük toplar elde edelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika üzeri pembeleşene ve kurabiyeler çatlayana kadar pişirelim benim ki 15 dakika pisti fırında fazla beklemesin hemen pişiyor çünkü 😉 Şimdiden afiyet olsun

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Helva Tadında Ağızda Dağılan Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *