Kurabiye Tarifleri
Hindisdancevizli Ay Kurabiye Tarifi

Hindisdancevizli Ay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr yumsak terayağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 tane yumurta
- Yarim paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Bulamak için ( pudra şekeri)
Hindisdancevizli Ay Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hindistancevizi ve unu hariç malzemeleri yoğuracağınız kaba alın güzelce iyice elinizle çırpın karıştırın.
- Sonra hindistan cevizini ekleyin unu da yavaş yavaş katıp kulak memesi yumşaklığında hamur elde edin.Vaktiniz varsa 10 dk dolabda bekletin.
- İstediğiniz şekli verip tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşmeden çıkartın.Çıkar çıkmaz fırından bir süzgec yardımıyla pudra şekerini kurabiyelerin üzerine serpin.
- İyice soğudukdan sonra ister hava almayan saklama kabına koyup dışarda durdurabilirsiniz isterseniz de dipfrizinde saklayabilirsiniz.
Afitet olsun.