Kurabiye Tarifleri
Hindistan Cevizli Browni Kurabiye
Hindistan Cevizli Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç dolgusu için
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistancevizi
Şerbeti için
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Hindistan Cevizli Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyemizi yapmaya başlamadan şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp ocakta şeker eriyip hafif kaynatalım.
- Hamur malzemelerini un hariç derin karıştırma kabına alalım ve elimizle hepsini özleştirelim.
- Daha sonra azar azar un ilavesi yapalım. Dikkatli olun unu fazla kaçırmayın. Kulak memesi kıvamına gelince hamurumuz oldu demektir.
- İç dolgusu için malzemeleri küçük bir kaba alalım ve elimizle bütünleşmesini sağlayalım.
- Misketten bir tık daha iri olacak şekilde yuvarlaklar yapıp bir kenarda bekletelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve iç dolgumuzdan koyup uçlarını ortada birleştirip yuvarlayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırına verelim.
- Piştiğini anlamak için 15 dakika sonunda fırını açıp kontrol edebilirsiniz.
- Pişen kurabiyelerimizi soğuyan şerbette 1 2 saniye daldırıp çıkarmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun.