Hindistan Cevizli Elmalı Kurabiye

- Yarım paket tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay kaş kabartma tozu
- aldığı kadar un
iç malzemesi
- 3 orta boy elma
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı fındık veya ceviz içi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaş tarçın
İlk önce elmalar ve portakal kabuğu rendelenir .Şeker de ilave edilerek suyu çeken e kadar pişirilir daha sonra tarçın hindistan cevizi ve ceviz ilave edilerek karıştırılır .Soğumaya bırakılır.
hamur için kabımızın içerisine yarım paket yağ sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ,nişasta katılarak karıştırılır .Daha sonra un kabartma tozu eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir .Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça alınır uzunlamasına tost makinesinde şekil verilir .İçerisine iç malzemeden konularak yuvarlanır .İşlem bu şekilde tamamlanır 180° fırında 15 dk pişirilir pişme süresini siz fırınınıza göre ayarlaya bilirsiniz .Üzerinin çok kızarmaması lazım şimdiden afiyet bal şeker olsun, Hindistan Cevizli Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.