«

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri (kendi damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Aldığı kadar un
  • 1 kase iri dövülmüş fındık

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirelim. (Toz malzemeleri eleyerek eklemenizi öneririm.)
  2. Un ve fındık hariç tüm malzemeleri hamur yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  3. Daha sonra aldığı kadar unu eleyerek ekleyelim.
  4. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde fındığı ekleyelim.
  5. 5 dakika daha özleşmesi için yoğurmaya devam edelim.
  6. Üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika bekletelim.
  7. Fırını 170 dereceye açalım ve fırın ısınırken kurabiyelere dilediğimiz gibi şekil vererek tepsilere dizelim.
  8. Fırın kızdığında tepsileri fırına atıp 30-40 dakika pembeleşene kadar pişirelim.
  9. Her fırın farklı pişirebildiği için kendi fırınımızın ısısını ve süresini bilerek arada bir kontrol edelim.
  10. Pembeleşince fırından alalım.
  11. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
    Ağızda helva gibi dağılan bu kurabiyelere aileniz ve misafirleriniz bayılacak.

Afiyet olsun!

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye

Hindistan Cevizli Fındıklı Tereyağlı Nefis Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *