Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 02.08.2017  |   Okunma : 220  |   Yorum : 0

Hem hafif hemde harika lezzetli oluyor şiddetle tavsiyemdir. Nefis Hindistan Cevizli Islak Kurabiyeyi favorilerinize ekleyin.

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (1 yumurtanın akı ayrılır)
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İç Malzemesi için;

  • 1 su bardağı dolusu Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta akı

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su (Tatlıda Şerbetde soğuk olacak)

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıyoruz soğuması için.
  2. Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup elinizle yoğurun daha sonra unu koyup iyice yoğurun.
  3. Ayrı büyük bir kasede yumurta akını, Hindistan cevizini, şekeri koyup kaşıkla karıştırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elimizle biraz açıp içine Hindistan cevizli harçtan koyup yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  5. Bütün harç bitene kadar yapıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Soğuduktan sonra şerbeti tepsiye döküyoruz.
  7. Şerbeti çektikten sonra biraz dinlendirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin Mutfağına teşekkür ederiz.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kurabiye Kek

Kurabiye Kek Ekleyen : admin