Kurabiye Tarifleri
Hindistan Cevizli Kokoş Kurabiye – Pişmaniye Tadında

Hindistan Cevizli Kokoş Kurabiye – Pişmaniye Tadında Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
Ayrıca Bulamak İçin ;
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
Hindistan Cevizli Kokoş Kurabiye – Pişmaniye Tadında Tarifi Yapılışı
Bu tarifim öyle farklı bir tarif ki 🙈 yerken ağızda pişmaniye gibi dağılan bir kurabiye düşünün 😍 Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum kesinlikle favoriniz olacak.
- Öncelikle hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Yumuşak fakat ele yapışmayan şekil verebileceğimiz bir hamur elde ediyoruz.
- Elimize bir parça alıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serili bir tepsiye diziyoruz.
- Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz (üzerleri fazla kızarmaması için bir süre sonra en alt rafına sürüp yağlı kağıtla kapattım üstünü).
- Bu sırada bulamak için tüm malzemeleri bir tabağa alıp karıştırıyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyeleri daha sıcakken karışıma bulayıp servis tabağına alıyoruz (NOT: karışım az gelirse hindistan cevizi ve şeker ekleyebilirsiniz).
Afiyet olsun 😋🍪